Roddelrubriek 25 februari 2012

Hallo allemaal! Het is vandaag alweer 25 februari, alweer een nieuw jaar…damn ik moet echt vaker updaten want dit schiet niet op. Er is heel veel      gebeurd in de afgelopen 5 maanden (niet zo heel gek ook want das vet lang!).

Zoals ik vorige keer vertelde hebben wij nieuwe vriendjes. Wiseguy en Wolverine, nou dat hebben we geweten…ze zijn ondertussen van kleine stuitermuizen veranderd in irritante pubers. Vooral Wiseguy, het zal de naam wel zijn. Die gast bemoeit zich echt overal mee. Hij achtervolgd alles en iedereen. Vooral Macho wordt knettergek van hem. Hey wacht Macho?, denken jullie nu vast, die woonde toch bij Jigs? Ja dat klopt. Jigs en Macho zijn hele dikke vrienden geworden.

Ze hebben bijna 5 maanden samen gewoond. Het heeft anderhalve maand geduurd voordat Macho in de buurt van Jigs durfde te liggen maar het is allemaal goed gekomen. Helaas werd Jigs oud. Hij was schever dan ooit en zijn lichaam was gewoon op. Jigsje was een echte opa, ook al vond hij zelf van niet. Hij is op 10 februari overleden. Aangezien Macho toen alleen zat heeft baasje besloten om gewoon te proberen of hij nu klaar was voor ons, een leuke groep gezellige pubers 😛 We mochten op het bed met zn allen en na een hoop gesnuffel mochten we weer naar huis. Alleen waren er inbrekers geweest want al onze spullen waren weg!! Echt schandalig gewoon, geen buizen, geen hangmatten, niks, alleen een bak voer (yum!) en een fles water…

Macho in zijn grot

Macho had al veel van Jigs geleerd want vroeger was hij zelfs bang voor meisjes. En nu woont hij al 2 weken bij ons en het gaat best heel goed met hem! Gelukkig heeft iemand onze spullen terug gebracht want ons huis is weer zoals het was (yeey!!). Macho heeft besloten om een soort holbewoner te worden geloof ik want hij woont al 2 weken in onze grot. Beetje saai, maar hij kan vanaf daar alles goed overzien zegt hij en hij vind baasje nog steeds eng en de grot is veilig. Macho is gek want baasje is helemaal niet eng. Als de deur open gaat rennen wij met zn allen naar baasje voor aandacht maar Macho rent dan snel naar zijn grot. Aansteller 😛 Mja ik denk dat hij gewoon slechte ervaringen heeft. Hij vertelde dat hij gered was ergens en toen in de opvang kwam met heul veel andere ratten die ook allemaal bang waren of agressief of gewoon stom (zijn woorden, waarschijnlijk was hij gewoon bang voor ze :P) Maar goed Macho heeft dus een slechte start gehad en vind mensen eng. Maar misschien kunnen wij hem wel leren dat mensen eigenlijk best leuk zijn, en ze geven ons ook lekkers!! en wie wil dat nou niet 🙂 ze ruimen zelfs onze troep op 😛

Rudeboy tussen de nieuwe kartonzooi

oow en we hebben nieuwe meubels gehad! Iets met onze “natuurlijke omgeving”. We hebben grote grijze buizen (mensen gebruiken die dingen om in te poepen hoorde ik, raar hoor, poepen doe je toch gewoon waar je staat? Dan kun je daarna gewoon weglopen en dan ligt het tenminste niet allemaal op een plek te stinken, mensen zijn best wel smeerlappen). En overal rekjes waar we in kunnen klimmen en nog meer buizen en gare hangmatten en stenen! We hebben zelfs heel cool behang met stenen!! En we hebben geen rare stoffige hennep meer op de grond maar kartonsnippers, lekker zacht! Ik doe ze altijd stiekum in de voerbak want dan denkt baasje dat we nog geen eten hebben gehad en geeft ze ons vast nog meer, haha 🙂 Het werkt alleen niet 🙁

Sari in de buis!

Vet cool toch ons huis zo? Ik vind het echt vet! Het is ook heul gezellig nu zo met zn zevenen. Macho is trouwens de oudste, misschien moeten we hem maar opa gaan noemen haha. Maar hij is ongeveer een jaar. Hij weet niet eens wanneer hij geboren is, gekke Macho. Maar ik denk dat het allemaal wel goed gaat komen.

 

 

Zo jullie zijn weer op de hoogte! Ik ga slapen en kijken of er nog ergens wat te snacken is. Tot later!

Groetjes Kaio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven