Roddelrubriek 21 oktober 2011

Halloooo, hier is Kaio met het laatste nieuws!! Het is vandaag 21 oktober 2011. Ik word hier nog wel goed in 😛 Heel veel gebeurd de laatste tijd. Onze buurman Jabbs is overleden 🙁 Zijn kaakabces was voor de derde keer terug en hij had zo’n pijn dat baasje heeft besloten dat het genoeg was geweest. Jigs mist zijn broer heel erg, ze waren ook altijd samen. Maar het is beter zo, hij heeft iig geen pijn meer.

Jigs was heel eenzaam zonder Jabbs dus is er besloten dat er een nieuw maatje moest komen voor hem. Jigs is met baasje en nog iemand (die ons vaak komt knuffelen en soms voer geeft als baasjes weg zijn) naar Hoofddorp (is dat het grootste dorp ofzo? of wonen daar allemaal hoofden? mensen zijn raar!!) gegaan. Met de trein!!

Jigs vond het een enorm avontuur en hij schept vaak op overhoe hij in de trein was en mensen raar naar hem keken. Stomme mensen schijnen bang te zijn voor ons omdat wij ratten zijn en ratten zijn eng ofzo. Vooral onze staart schijnen ze vies te vinden…nee mensen zien er lekker uit zeker, helemaal kaal behalve hun hoofd en soms zit er verdwaald haar onder hun neus of op hun kin, doe dan kaal of harig maar niet allebei. Eigenlijk zijn mensen gewoon fuzz, die worden ook kaal als ze oud worden, en ze zijn minstens net zo lelijk 😛

En trouwens een staart is vet handig! zonder staart krijgen we het heel warm, en we kunnen ons ermee vasthouden en ons evenwicht bewaren enzo. Dat zie ik mensen nog niet doen, rare gevallen, beetje op twee benen lopen en eten met mes en vork…

Maar goed Jigs ging dus met de trein naar Hoofddorp, naar Stichting Ratjetoe, dat is een soort opvanghuis voor ratjes zoals wij die gedumpt zijn (nog zoiets, welke idioot denkt nou dat wij, TAMME ratten het overleven buiten in het bos??) of wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen.

Bij Stichting Ratjetoe zat Macho, een klein bang ventje van ongeveer een jaar oud. Hij woonde alleen, bang voor alles, zelfs voor meisjes, gekke rat. Volgens mij was ie nog bang voor zn eigen schaduw. Jigs en Macho hebben elkaar ontmoet op de bank en kwamen er achter dat ze dezelfde hobby hebben, mollen na doen! onder dekens rondrennen enzo (echt die gasten zijn gek). Maar goed opzich klikte het wel, al was Macho nog steeds bang. Dus Macho mocht mee naar huis.

Hij woont hier nu sinds begin oktober en is nog steeds bang. Jigs probeerd af en toe een beetje stoer te doen in de hoop dat Macho leert hoe het moet. Hij noemt Macho zijn “project”. Hij wil dat Macho weer leert om rat te zijn, want hij denkt dat Macho een slechte jeugd heeft gehad en daardoor zo bang is. Heel soms komt Macho wel naar Jigs toe, maar hij durft nog niet heel goed. Hij schrikt al wel minder snel en baasje mag hem al voorzichtig aaien zonder dat hij de boel bij elkaar krijst (hij is ook bang voor mensen, opgetild worden vind hij verschrikkelijk, ik vind dat juist leuk, ga ik helemaal slap hangen hihi). Ow en hij is verslaafd aan peer!

Ik denk dat het ooit wel goed komt met Macho. Jigs leert hem wel hoe het moet en dan wordt hij straks een stoere vent die bij zijn naam past! we zullen het wel zien!

Dit is Macho

 

 

en hier is hij bang voor... (Dit is Jigs)

Nog meer leuk nieuws! Wij krijgen ook weer vriendjes erbij! Twee kleine stuitermuizen Wiseguy en Wolverine. Ze komen uit zeeland net als Rudeboy en SabreTooth dus het zullen ook wel van die bijdehante ukken zijn. Ik ben benieuwd…

Ik ga nog even van mijn rust genieten zolang het kan, want dat zal straks ook wel weer over zijn…

Tot de volgende keer!!

Kaio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven